Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan tudnak a számítógépes bűnözők megtéveszteni az online csalásokkal?

1 answers:

Az internet határtalan lehetőségeket nyitott mindenkinek. Ez egyszerű. ezkényelmes. Ez szuper. Boltokat vásárolhat, fizethet számlákat, filmeket nézhet, híreket tehet, foglalhat, úton dolgozhat, és még sok mással. Mint a globálisa népesség számszerűsíti az internet használatának új módjait, a számítógépes bűnözők vándorolnak, ahelyett, hogy felépítenék őket, átverést, csalást és ellopást keresnek. Így,hogyan maradsz biztonságban az online csalók ellen?

Nos, a válasz egyszerű: ismerkedjen meg a gyakori online csalásokkal, amelyeket Max Bell,az ügyfél siker menedzsere Semalt ,és nem válik áldozatul.

Adathalászat e-mail átverés

Ebben az évben (2017) az adathalász e-mailek száma 155% -kal több volt, mint amennyittavaly. Az adathalász csalás a közösségi médiahálózaton vagy e-mailen keresztül történt kommunikáción alapul. Itt az elkövető megpróbálmeggyőzni Önt a hitelkártya számának, bankadatainak, bejelentkezési adatainak vagy egyéb személyes adatainak közzétételére. Előfordulhat, hogy egy alink. Ez a módja annak, hogy elterjedjen az adatok lopásánál kártékony programok a rendszerben. Jó és frissített antivírus program segítségével képesnek kell lennietartsa ezt a csalást.

Nigerian 419 átverés

Ez a csalás tipikusan szívbillentyű e-mailt, szöveges üzenetet, levelet vagymég egy szociális média beszámoló üzenetet is küldött egy szomorú hölgy. Azt állítja, hogy gazdag örökös, üzletasszony vagy kormányzati tisztviselőkönyörgött, hogy segítsen neki visszaszerezni a pénzt, amely után kapsz egy összeget. Itt van a fogás: segítesz fizetni valamit, majd cserébe kapsznagy részt.

Üdvözlőkártya átverés

Ebben a rendszerben egy "ártalmatlan" üdvözlőlapot kap egy baráttól. Azonban alink, amely kattintva telepít egy rosszindulatú programot, beillesztésre kerül valahol az üdvözlőlapra. A rosszindulatú programok bármi lehetnek az ellenszenves programbólamely elindítja a felbukkanó hirdetéseket vagy a nem várt ablakokat a böngészőn. A legrosszabb forgatókönyv szerint ez lehet a visszaváltás - mindenki rémálma.

Hitelkártya átverés

Amikor az idők kemények, az emberek különböző taktikákat igényelnek, hogy pénzügyi támogatást kapjanak.Azonban kaphat olyan ajánlatot, amely túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. Vegyük ezt a példát: a taxi hátsó ülésén ültetek, hazafelé, akkorkap egy üzenetet, hogy van egy előre jóváhagyott hitel kevés érdeklődést..Ne essen ennek a csalásnak. Használja a józan ész.

Lottó átverés

Nyilvánvalóan a legrégebbi online átverés. E-mailben érkezik. Az üzenet egyszerű:nyertél egy pénznyereményt a sorsolásos vagy jótékonysági nyereményjátékokban, de az Ön pénzének igénylésére fizetni kell a feldolgozási díjakat vagy valamitebben a sorban. Meglepődne azon nyertesek száma, akik ténylegesen részt vettek.

Hitman átverés

Ez teljesen zsarolás. Az elkövető azzal fenyeget, hogy megöl, ha nem fizeti meg.Azt mondják, hogy első ízben megölték őket, de ők (a hitmesterek) úgy gondolták, hogy elárulják, hogy kifizessék őketbékében. Ami félelmetes, az a tény, hogy elmondhatják az életed tevékenységét.

Romantikus átverés

Ez társkereső weboldalakat célozza meg. A rendszer hónapokig végrehajtható pontossággal éscsalás. A potenciális partner lassan nyer bizalmát adományokkal. Aztán egy nap azt állítják, hogy vészhelyzetben van. Gyakran rokonabeteg lenne, vagy üzletük megállt a készpénz hiánya miatt. Ezután megkéri, hogy küldjön pénzt, amely visszatérítésre kerül.

Foglalkoztatási átverés

Itt kap hírt, hogy egy jövedelmező munkát leszállíttál a kedves javadalmazással. Ottegy fogás. A munka biztosításához fizetnie kell valamilyen díjat.

Utazás átverés

Nyári és karácsonyi ünnepek alkalmával jelenik meg. Itt megígérted neked egy jóutazási csomagot nagyon olcsó áron. Annak elkerülése érdekében, hogy áldozat legyen, ellenőrizze az említett weboldal áttekintését. Megtakaríthat pénzt.

Egyéb csalások

  • A hamis bevásárlási weboldal átverése - a globális márkák másolását és a gyanútlan eseményeketolyan online vásárlók, akik új dolgokat vásárolnak.
  • Hamis hírverés - magától értetődő.
  • Hamis antivírus program átverés
November 28, 2017
Semalt: Hogyan tudnak a számítógépes bűnözők megtéveszteni az online csalásokkal?
Reply