Back to Question Center
0

Semalt Expert: Egy közelebbi pillantás a hackerek eszköztárába

1 answers:

Ha a hackerek megtudják, hogyan lehet egy szervezetet feltörni, akkor használni fogják őkettapasztalatok és múltbeli sikerek. Ezért az adatok megsértésének megértése bizonyulhat jelentős értéknek, mivel az ember eljut az elmebea támadónak, és fontolja meg, milyen módon kárt okozhat.

Frank Abagnale, az Ügyfél siker menedzsere Semalt Digital Services bemutatja a leggyakoribb típusú támadások által használt hackerek:

1. Malware

A rosszindulatú programok olyan káros programok, mint például a vírusok és a felszabadító programok választékát említikamelyek a támadók távirányítását biztosítják. Miután belépett a számítógépbe, ez veszélyezteti a számítógép integritását és átveszi a számítógépetgép használatban van. A rendszer figyeli továbbá a rendszeren belül és belül folyó összes információt, valamint a billentyűleütésekkel kapcsolatos műveleteket. A legtöbbenpéldányok esetén megköveteli a hacker számára, hogy olyan módon használja fel azokat a rosszindulatú programokat, mint például a linkek és az ártalmatlan e-mailekmellékleteket.

2. Adathalászat

Az adathalászatot jellemzően akkor használják, ha a támadó valaki vagy egy másik személyként álcázza magátszervezetükben bízik abban, hogy tegyen valamit, amit nem. Sürgősséggel használják az e-mailben, például a csaló tevékenységet és az e-mailtmellékletet. A melléklet letöltésekor telepíti a rosszindulatú programot, amely átirányítja a felhasználót egy jogos megjelenésű webhelyre, amely folytatódikszemélyes adatokat kérni a felhasználótól.

3. SQL injekciós támadás

A strukturált lekérdező nyelv olyan programozási nyelv, amely segíti a kommunikációtadatbázisokkal. A legtöbb szerver privát adatot tárol az adatbázisokban. Ha hiány van a forráskódban, a hacker beadhatjaegy SQL saját, amely lehetővé teszi számukra egy hátsó ajtót, ahol kérhetnek hitelesítő adatokat a webhely felhasználóiról. A probléma egyre problematikusabbá válikha a webhely fontos információkat tárol a felhasználókról, például a hitelinformációkat az adatbázisukban..

4. Cross-Site Scripting (XSS)

Ugyanúgy működik, mint az SQL injekciók, mivel a rosszindulatú kódot aweboldal. Amikor a látogatók belépnek a webhelyre, a kód telepíti magát a felhasználó böngészőjére, így közvetlenül befolyásolja a látogatókat.A hackerek beillesztése automatikusan végrehajtja a megjegyzéseket vagy szkripteket a webhelyen az XSS használatához. A felhasználók még csak nem is veszik észre, hogy a hackerek eltévedtekamíg túl késő.

5. Szolgáltatás megtagadása (DoS)

A DoS támadás a túl nagy forgalmat túlterhelő weboldalt érintitúlterheli a kiszolgálót, és nem tudja kiszolgálni a tartalmát az elérni kívánt felhasználók számára. A rosszindulatú hackerek által használt forgalom típusaazt jelentette, hogy elárasztja a weboldalt, hogy kikapcsolja a felhasználókat. Abban az esetben, ha több számítógépet használnak a hackeléshez, akkor elosztott elutasítássá válik(DDoS), így a támadó különböző IP-címeket dolgozhat ki egyidejűleg, és nehezebb nyomon követni őket.

6. A munkamenetek lekicsinylése és a "Középső támadások"

A számítógépről és a távoli webszerverről érkező oda-vissza műveletekegyedi munkamenet-azonosítóval rendelkeznek. Miután a hacker megkapja a munkamenet azonosítóját, kéréseket küldhetnek a számítógépként. Lehetővé teszi számukra, hogy nyerjenekaz illegális belépés, mint egy gyanútlan felhasználó, hogy megszerezze az információ ellenőrzését. A munkamenet-azonosítók átugrása során használt módszerek közül néhány véget ércross-site scripting.

7. Credential újrafelhasználás

A jelszavakat igénylő webhelyek számának növekedése miatt a felhasználók választhatják újrajelszavait adott webhelyeken. A biztonsági szakértők azt tanácsolják az embereknek, hogy használják az egyedi jelszavakat. A hackerek felhasználóneveket és jelszavakat kaphatnakés használjon brute force támadásokat a hozzáféréshez. Vannak elérhető jelszókezelők, amelyek segítséget nyújtanak a különféle weboldalakon használt különböző hitelesítő adatokhoz.

Következtetés

Ez csak néhány, a webhely támadója által használt módszer. Ők állandóanúj és innovatív módszerek kifejlesztése. Azonban a tudatosság egyik módja a támadások kockázatának enyhítésére és a biztonság javítására.

November 28, 2017
Semalt Expert: Egy közelebbi pillantás a hackerek eszköztárába
Reply