Back to Question Center
0

Semalt Expert: Az internetes csalás elkerülésére vonatkozó iránymutatás

1 answers:

Az internet üzleti és társadalmi életének növekedése és integrációja jó ésrossz dolog. A jó oldalon vannak az internet előnyei, például az e-kereskedelem. És a rossz oldalon nagyon aggasztó aggodalmakmint a számítógépes bűnözés.

A legfélelmetesebb aggodalmak közé tartozik az internetes csalás. Internetes csalás történik, ha aa személy az internetet a trükkös cselekedetben használja fel, amelynek célja, hogy tisztességtelen előnyt szerezzen egy másik személynél. Gyakran a fő motivációaz internetes csalás pénzügyi haszon.

Számos internetes csalás létezik, de néhányat gyakrabban hajtanak végremint mások.

Az egyik legtapasztaltabb szakember Semalt ,Andrew Dyhan meghatározza a következő típusú internetes csalásokat:

1. Hamis aukciók és hamis árucikkek

A hamis árverések elkövetői az interneten értékesített termékek fogyasztóit célozzák meg. Aa bűncselekmény egy aukciós oldalon üzenetet küld, jelezve, hogy azt a legmagasabb ajánlattevőnek értékesítette. A termék lehetnem létezik, vagy ha létezik, akkor különbözik a hirdetettektől. A csaló megpróbálja megkapni a nyertes ajánlattevőt a teljes kifizetés megküldéséreaz említett termékre a szállítást megelőzően. Végül a bűnöző nem küldi el a terméket a vevőnek (amit úgynevezett nem kézbesítésnek neveznekvagy a küldött termék valami más, gyakran sokkal olcsóbb, mint a fizetett termék ára.

2. Spamok és személyazonosság lopás

Az e-maileket néha visszaélik a csalók, hogy becsapják a gyanútlan internetezőket vagykárt okoznak az eszközükön. Egyes csaló e-mailek arra késztetik magukat, hogy kiadják személyes és pénzügyi adataikat,és mások is tovább lépnek, hogy megcsalják az embereket arra, hogy pénzeket küldjenek kétes rendszerekbe.

Ezek a veszélyes e-mailek a beérkező levelek közé bejárhatók, mint alacsony érdeklődésű értesítésekkölcsönöket, finanszírozást kereső jótékonysági szervezeteket, sorsolásos nyereményeket és társadalmi élethez kapcsolódó kérdéseket. Tartanak egy olyan linket, amellyel Önnek kellenekattintson, hogy megkapja, amit a csalók azt állítják. A linkre kattintva egyetlen kockázatot is kipróbálhat, mint például a szerzésa vírusokkal fertőzött számítógépe vagy mobileszköze, amely az idegenek számára jelszavakat, hitelkártyaadatokat, társadalombiztosítási adatokat,címek és telefonszámok.

A robbantás gyakran kapcsolódik a személyazonossággal való visszaéléshez, mert lehet, és gyakran használjákolyan személyes információkat szerezhet be, amelyeket sokféle célra használnak, beleértve a személyre szabást..A lopott személyi adatok felhasználhatók más követelések elkövetéséreaz internetes csalások formái, például csalárd kérelmek vagy értékesítések.

3. Hitelkártya lopás

A hitelkártya-csalás elsősorban olyan embereket sújt, akik nem eléggé óvatosak, amikor használjákbankkártyák. Más embereket megtévesztenek a szuper-ügyes adathalász csalásokkal.

Az ilyen típusú internetes csalás akkor kezdődik, amikor az áldozat a hitelkártya adatait akétértelmű weboldal. A bűnözők ezt az információt használják vagy pénzátutalásokat vagy vásárlást végeznek a hitelkártyával.

4. Befektetési csalások

A befektetési csalásokat halászati ​​beruházási programok révén terjesztik és célozzáka befektetők becsmérlése vagy az identitás ellopása. A csalások online hirdetőtáblák formájában, hírlevelek díj ellenében, vagya hamis bennfentes információt nyújtó információs anyagok egyéb formái. Amikor számos befektető esik a csalás, készlet értékekmegváltoztak, és a bűnöző akkor eladja a készleteket előnyös pozícióból.

Az internetes csalás egyéb formái közé tartoznak a megbízhatatlan webhelyek és az előzetes díjcsalások.

A megbízhatatlan webhelyek utánozhatják a jól megalapozott webhelyeket és a látogatókat trükkösítiktranzakciókat és kölcsönhatásokat, mintha valóban foglalkoznának. Előlegfizetés csalások sok a mai üzleti világban. Meg lehet azonosítaniez a fajta átverés elég könnyen. Ha egy eladó ragaszkodik ahhoz, hogy pénzt kapjon előre, és ígéretet tegyen a pénz visszajuttatására, akkor ez nagymértékben foglalkozikvalószínűleg átverés. Előzetes csalások nagyon lehetségesek az online aukciókban, különösen.

Mindenkit mindig frissíteni kell arról, hogy a csalók hogyan tartják fenn az internetetbűnözés bármikor. Íme néhány tipp:

  • Győződjön meg róla, hogy az általuk használni kívánt aukciós oldal megbízható és elkerülni az új árverezőket.
  • A nyomon követhető és védett fizetési eszközök használata.
  • Soha ne kattintson egy e-mailben küldött linkre, mielőtt megerősítené, hogy aaz e-mail megbízható.
  • Soha ne hagyja jóvá a hitelkártyáját a látásból
  • Nagy figyelmet fordít nagy tranzakciók végrehajtására vagy az online ajánlatokra válaszolva.
  • Mindig ellenőrizze bevételeit, hogy minden összeg helyes legyen.
  • Soha ne írja a hitelkártya PIN számát bárhol.
  • A kártyát törölje, ha helyteleníti.
  • Mindig ellenőrizze annak biztosítását, hogy az Ön személyes és weboldalát szeretné használnia pénzügyi adatok egy https: // címen kezdődő URL-t tartalmaznak.
November 28, 2017
Semalt Expert: Az internetes csalás elkerülésére vonatkozó iránymutatás
Reply