Back to Question Center
0

Semalt bemutatja, hogyan viselkedni helyrehozni a webhelyet a rosszindulatú támadás után

1 answers:

A weboldal tulajdonosának leginkább roncsoló élménye a webesek rosszindulatú támadása.Ebben a helyzetben a fejlesztőket arra ösztönzik, hogy nyugodtan maradjanak és megfelelően hajtják végre a helyes intézkedéseket. Frank Abagnale, a Semalt Senior Customer Success Manager, a lépcsőzetes telephely rendszeres helyreállítását teszi lehetővé. Gyerünk!

A legfontosabb, ellenőrizze a számítógépet bármilyen vírus esetén. Ez egy előkészítő lépés, amely segítkizárja annak lehetőségét, hogy a számítógép a támadás forrása legyen, mielőtt megkezdené a webhely helyreállítását. Ennek a megjegyzésnek tehát a szkennelésa helyi számítógépen a fertőzések, rosszindulatú programok vagy vírusok kell a kezdeti lépés. Az ajánlott víruskeresõ példa az EU-Cleaneraz Anti-Botnet tanácsadó központtól, Németországtól. A kezdeményezés segít a webhelyfejlesztőnek a rosszindulatú programok ingyenes eltávolításához. Ezenkívül eza tanácsadó központ azonnal elküldi e-mailben a jegyek számát és a kapcsolattartási adatokat a weboldal tulajdonosának a feltört webhely esetén.

Másodszor, minden adminisztrátori jelszót meg kell változtatni. Ez egy olyan lépés, amely biztosítja a hackereketmár nem férhet hozzá adatbázisához, weboldalához vagy webes helyéhez. A jelszavakat a web hosting szolgáltatás ügyfélterülete és az adminisztrációs részleg kezeliegy helyszínről. Továbbá, a jelszóvédelem fokozható a webhelyek biztonságos elérését biztosító protokollok segítségével, például a Secure File Transfer segítségévelProtokoll (SFTP), megváltoztatja a jelszavakat más szolgáltatásokban és kiválasztja a legbiztonságosabb jelszavakat. Az alapértelmezett kifejezéseket soha nem szabad használniadmin jelszavak a webes biztonsághoz.

Harmadszor, a phpMyAdmin használatával állítsa vissza a webhely adminisztrátori jelszavát..Ha egy webhely tulajdonosa nem képeshogy bejelentkezzenek a webhelyük adminisztrációs oldalára, a hackerek megváltoztathatják a jelszavát vagy kikapcsolhatják a fiókot. Ebben a forgatókönyvben aaz adatbázisokban lévő jelszavakat módosítani kell. Ez a phpMyAdmin használatával érhető el a WordPress programot használó fejlesztők számára.

A sérülést a feltört webhely helyreállításának következő lépése során kell értékelni. Ez magában foglaljaértékeli a helyzetet és tervezi, hogyan kell eljárni. Határozza meg a fertőzött fájlokat, az érzékeny adatokra vonatkozó kompromisszumokat és a hozzáféréstaz adatbázis, és ha a webkiszolgáló más webhelyei érintettek. Az eljárás végrehajtható a Google Webmestereszközök használatával.

Ezután helyreállítsa a mentést és ellenőrizze a rosszindulatú programokat. Ebben a lépésben a webhelytulajdonosnak kellcserélje ki az érintett fájlokat a fájlok nem fertőzött mentésével. Ezenkívül az adatbázist vissza kell állítani a biztonsági mentésből, ha ez a lehetőséghogy az adatbázisba látogató hackerek nem zárhatók ki. Ne feledje, két fontos biztonsági mentés a Joomla és a WordPress.

Témák, bővítmények, bővítmények és alkalmazások frissítése. A hackerek gyakran használják a biztonságotlyukak a bővítményekben, pluginekben és témákban. Így, amint a biztonsági mentések visszaállításra kerültek, minden ismert biztonsági lyukat le kell zárni frissítésselminden témát, bővítményt és alkalmazást. Minden egyes plugin hatással van egy webhely biztonságára.

Végül munkát végez az oldal eltávolítására a feketelistákról. Yahoo, Google és Bing fenntartjákfeketelisták a vírusokkal fertőzött területeken. A Google feketelistára helyezett webhelyeket például alacsonyabb rangú vagy eltávolított büntetéssel büntetika keresési indexből. Így a tiszta biztonsági másolatok importálása és a jelszavak módosítása után értesítse a keresőmotorokat a feketelisták eltávolításáról.

Következésképpen a helyszínek elleni támadások a modern online világ részét képezik. Ha egy webhelyfeltörték, a fejlesztők meglepődhetnek. Ebben az időben fontos nyugodt maradni, mivel most már tudod, mit kell tennie, és hatékonyan vissza kell térnieegy weboldal.

November 28, 2017
Semalt bemutatja, hogyan viselkedni helyrehozni a webhelyet a rosszindulatú támadás után
Reply