Back to Question Center
0

Semalt: A kisvállalkozások a számítógépes bűnözők kedvenc célpontjai

1 answers:

A dolgok szokásosak voltak a MNH Platinum társaságnál, amely a járművek kölcsönzésével foglalkozik. Kicsittudták, hogy egy e-mail link egyetlen kattintása valószínűleg veszélybe sodorja az üzletet.

A tavalyi év elején egy cég, amelynek székhelye Blackburn volt, megkapta a cég 120000 fájláttitkosítva. Ezt követően a bűnözők 3000 Ft-os váltót keresettek a fájlok visszafejtéséhez.

Az összes olyan kísérlet, amely a vírust elveszti fontos adatok elvesztése nélkül,a szervezetnek nem volt más választása, mint fizetnie. A vállalat ügyvezető igazgatója Mark Hindle kijelentette, hogy teljesen felkészületleneka cyber-támadásért, mivel az ilyen támadásnak a vállalatra gyakorolt ​​hatása elhanyagolható.

Ez az ügy nem különálló, és a szakemberek figyelmeztetik a kisvállalkozásokathajlamosabbak a számítógépes támadások fenyegetésére, mivel a legtöbb esetben felkészületlenek.

Andrew Dyhan, az Ügyfél siker menedzsere Semalt Digitális szolgáltatások, tárgyalja, hogyan támadják meg a számítógépes bűnözők a kisvállalkozásokat.

Történelmileg a kis- és középvállalkozások (KKV-k) nem képezik a számítógépes bűnözés közös céljátde 2015-ben Toni Allen azt állítja, hogy a dolgok drasztikusan megváltoztak. A kormány által a biztonság megsértéséről készített felmérés szerint,A kisvállalkozások 75 százaléka bejelentette a támadás lehetőségét 2012-ben, és a tendenciák 2013-ban és 2014-ben nőttek..

A cyberbiztonsággal foglalkozó cég, a Symantec statisztikái azt mutatják, hogy több mint feleAz e-mailen keresztül 2012-ben végzett lándzsás adathalász elleni támadások a kisvállalkozások ellen voltak.

Az új európai rendelet kritikusabbá teszi a kkv-k kiberbiztonságának kérdésétmivel céljuk az ügyfelek adatainak védelme. A közelmúltban kidolgozott szabályozás 2018-ban fog játszani, és ez eredményezheta szervezetet éves bevételük 4% -át vagy 20 millió eurót bírálják ki, amelyik nagyobb a biztonsági jogsértések engedélyezéséhezaz ügyfél adatai alapján.

A bűnözők a kkv-kat érzékelik, mivel a lágyabb célok a legtöbb esetben óriási díjakat jelentenek.

A Cyber ​​Streetwise kampány, a Home Office által kezelt kezdeményezés kiemeli a következőketmint a kkv-k elleni főbb számítógépes fenyegetések:

Hack támadás

A támadás akkor fordul elő, ha a bűnözők egy szervezet hálózatához optimalizálják a hozzáférésta kérelemen belül egy hajlékony érzékenység, amely megkönnyíti számukra a cégadatokhoz való hozzáférést.

zsarolóprogramok

Ez akkor fordul elő, ha egy rosszindulatú alkalmazás valamilyen adathalászon keresztül érkezikaz e-mail zárolja az információt a szervezet hálózatán. Ezt követően a bűnözők egy váltásért kérik a 500 és 1000 font közötti tartománybanhasználja a dekódoló kulcsot.

Emberi hiba

A legtöbb esetben az emberek az adott biztonsági láncon belül a legkedveltebb kapcsolatok, és jelentősekaz információs jogsértések egy része az elveszett vagy a rossz egyénre terjesztett adatok következménye. Még a közönséges támadások isjelentős hatásokkal járhat olyan helyzetekben, ahol a kritikus PII érintett.

A szolgáltatás megtagadása

Ha egy szervezet hatalmas mennyiségű információval rendelkezik a kiszolgálói által arosszindulatú csatorna. Az ilyen típusú támadások könnyen végrehajthatók minimális befektetéssel.

Vezérigazgatói csalás

Ez akkor fordul elő, ha egy támadó a vezetővel egy idősebb embert vagy aaz e-mail fiókjaik hamisításával vagy hackelésével, és pénzügyi jogosultsággal rendelkező személyt kényszerít a fizetés végrehajtására.

November 28, 2017
Semalt: A kisvállalkozások a számítógépes bűnözők kedvenc célpontjai
Reply