Back to Question Center
0

Nincs több gond. A Semalt szakértő tudja, hogyan küzdjön meg a botforgalom a Google Analytics használatával

1 answers:

A világos jelentések és adatok sokat mutatnak az online marketing terén. Az adatok és statisztikák megszerzése a nem kívánt forgalomból, bot-forgalomból és rosszindulatú programokból származik, ami a weboldal fenntartásához szükséges készségeket és szakértelmet jelenti. Az elmúlt néhány hétben a B2B vállalkozások és kis szervezetek szembesültek azzal a kihívással, hogy kizárják a bot forgalomát és a belső forgalmat a jelentésekből.

Szerencsére a Google Analytics mentett, miután bevezették a hatékony szűrési technikákat, amelyek változókat és felhasználói információkat használnak a nemkívánatos forgalom kizárására ismert botoktól és pókoktól. A trójai vírus, a rosszindulatú programok és a bot-forgalom jelenléte rendkívül nagymértékben lecsökkenti a Google Analyticsben elérhető végfelhasználói adatokat.

Az András Dyhan Semalt Ügyfél Menedzsere menedzsere itt leírja, hogy miért különböztethető meg a valós forgalom a bottól és a belső forgalomtól, amikor az online marketingről van szó.

A botok és a pókok hatása statisztikájára

A Google nemrégiben létfontosságú frissítést végzett a Google Analytics szolgáltatásban. A frissítés egyszerűvé teszi a marketingesek számára, hogy kizárják a pókokat és botokat a jelentésekből és a statisztikákból. A belső és a bot forgalom elérhetősége kedvezőtlenül befolyásolja az internetes pókok és keresőprogramok adatait.

A Google működik, hogy kiszűrje a rosszindulatú szoftverek nyilvántartási fájljait, a trójai vírust, az ismert botokat és pókokat, és sajnos a rosszindulatú opportunisták által okozott egyéb forgalmi formák befolyásolják az Ön webhelyét.A belső forgalom, bot, és a pókok az internetforgalom több mint egyharmadát képviselik, mielőtt kizárná a webhely forgalmát, fontolja meg a forgalom gazdanevének ellenőrzését, hogy elkerülje a valós forgalom kizárását.

Az IAB felvetése a robotokra és a pókokra

Az Interactive Advertising Bureau, amely egy olyan nemzetközi vállalat, amely feljogosítja a marketing iparágakat az iparágban való fellendülésre, szintén támogatta a botok és pókok valóságos forgalmának blokkolását. Az iroda tartalmazza a "Nemzetközi pókok és botok listáját", egy listát, amely kiemeli az összes formáját és fajtáját a botok és a pókok, amelyek befolyásolják a valós forgalmat a marketing iparban. Ahhoz, hogy a listája hatékonyan működjön, havonta frissítenie kell

A marketingesek és az online vállalkozások tulajdonosai évente átlagosan 7000 dolláros díjat fizetnek. A díj attól függően változik, hogy az ügyfél előfizetett-e az IAB-tagsághoz. Miután feliratkozott az IAB-re, a Google Analytics elkezdi szűrni a jelentéseket és adatokat az ismert botok és pókok átfogó összehasonlításával és webhelye találatával. A frissítés bevezetése előtt a Google, a cégek és a szervezetek kézi szűrést végeztek, itt néhány ismert robot és pók kezeli az adatok és a jelentések elérését.

Az ismert botok és pókok kizárása a forgalomból, nyissa meg a "Jelentésmegjelenítési beállítások" lehetőséget, és engedélyezze az eszköz indítását. Görgesse végig a megjelenített opciókat az alsó oldalra, és engedélyezze a botszűrést. Webhelyének domainjétől függően a forgalmi számok egyre reálisabb számra kezdhetnek. Még akkor is, ha a szám tartalmazhat hamis forgalmat, például a belső forgalmat, az ismert botok és pókok forgalma kizárásra kerülnek statisztikáiból. Az online üzlet sikerét a céljai elérése érdekében tett erőfeszítések határozzák meg. Iratkozzon fel az IAB-tagságra, és zárja be a jelentését befolyásoló ismert pókokat és botokat.

November 28, 2017
Nincs több gond. A Semalt szakértő tudja, hogyan küzdjön meg a botforgalom a Google Analytics használatával
Reply