Back to Question Center
0

Google Analytics referral kizárások - Mindent és többet a Semalt Expert

1 answers:

Nem lenne helytelen azt mondani, hogy a Google Analytics az egyik legerősebb és legátfogóbb eszköz, amely nyomon követ minden forgalmi forrást. Biztosítja, hogy a webhelyre érkező látogatók valódi emberek, nem pedig botok és botnetek, amelyek néhány napon belül kárt okozhatnak a webhelyén. Forgalmat generálhat szociális média webhelyekről, hirdetésekről, e-mail marketingről vagy közvetlen keresőmotorról. Ehhez szemet gyönyörködtető és informatív tartalmat kell létrehoznod, és be kell illesztened a közösségi média oldalakra mutató linkedet, hogy nagyszámú embert vonzzon.

Bár a Google Analytics alapjait könnyű megérteni, figyelmet kell fordítania arra, hogyan kell a webhelyeket a vállalkozás természetének megfelelően konfigurálni. A Google számos tippet, trükköt és információt adott a felhasználóknak, és ez jó dolog megtanulni az online oktatóanyagokból. Valójában mindannyian konfigurálhatjuk és átkonfigurálhatjuk a csatornákat és azok rendszereit.

Jason Adler, a Semalt Ügyfél Menedzser menedzsere arról beszélt, hogy működik-e a beutalás kizárása, milyen domain-eket kell kizárni és hogyan kell konfigurálni a referral-kizárási listákat.

A Google Analytics hivatkozási kizárásának működése

A Google Analytics hivatkozási kizárása pontosan úgy működik, ahogy a Google leírta. Ez kizárja a forgalomba bevitt jelentés több domainből származó forgalmát..Ez azt jelenti, hogy nem tud forgalmat generálni ezekből a forrásokból. A folyamat akkor működik, amikor beállítja a beállításokat a hivatkozási opcióban, és blokkolja azokat a tartományokat, ahonnan nem szeretne megtekintést kapni. Ha kizárja ezeket a hivatkozásokat az ajánlattól, biztosítja, hogy webhelye minőségi forgalmat kapjon, és a források jogosak legyenek. Az is fontos meghatározni, hogy hány weboldalon igénybe vett munkamenetek vannak. Ez azt jelenti, hogy kizárja a forgalmat bizonyos domainekből, akkor a hivatkozások látogatói nem fogják tudni megnyitni webhelyeit. Ha például webhelye URL-je abc.com, akkor aktiválhatja a Google Analytics Referral Exclusions listát. A közösségi médiában, különösen a Facebookban és a Twitter-ben érkező látogatók el fogják érni a webhelyét, de látogatásai nem számítanak az AdSense bevételeinek.

Milyen területeket ki kell zárni

Ki kell zárnia minden olyan domaint, amely nem valódi, vagy rossznak tűnik. Két esetben van szükség arra, hogy bizonyos domaineket kizárjanak. Először is ellenőrizze és blokkolja az ismeretlen, harmincrészes domaineket és azok affiliate linkjeit. Ha a harmadik féltől származó linkekből származó emberek meglátogatják webhelyét, akkor nem fognak problémát okozni neked. Ez minden harmadik fél webhelyére és domain nevére vonatkozik. Biztosnak kell lenned a legitimitásuktól és a hitelességtől, ellenkező esetben nincs kockázatvállalás. A többszörös hivatkozásokkal rendelkező domaineket is blokkolja. Abban az esetben, ha webhelyén nagyszámú webhelyre mutató linkek találhatók vendégjelöltek formájában, akkor navigálnia kell köztük, és ellenőrizni kell, mely helyek jók. Mindazokat a domaineket, amelyek nem hitelesek, blokkolni kell, hogy biztonságban maradjanak az interneten.

A Google Analytics hivatkozási kizárásának konfigurálása

Be kell állítania a Google Analytics beutalási kizárását úgy, hogy új domainneveket ad hozzá az ajánlott kizárási listájához. Ehhez készítsen listát az összes ilyen tartományról, és tiltson le linkeket a Google Analytics adminisztrációs részében.

November 28, 2017
Google Analytics referral kizárások - Mindent és többet a Semalt Expert
Reply