Back to Question Center
0

A Semalt Expert biztosítja, hogy megismerje az online csalásokat és csalásokat. Itt van miért

1 answers:

Az online csalást gyakran "internetes csalásnak" vagy "átverésnek" nevezik. Ez a csalástöbbféle formában jelenik meg, például az e-mailes leveleket. A hamis postai küldemények felhasználására vagy hamisításra vonatkozó büntetés börtönben tíz vagy húsz évig terjedaz Egyesült Államokban. A csalók gyakran úgy tesznek, mintha a jótékonysági szervezetek képviselői lennének, és segítséget kérnek az áldozatokérttermészeti katasztrófák, terrorista támadások, regionális konfliktusok vagy járványok. Ha Ön online csalás áldozata, fontos, hogy küldje ela jelentést az ausztrál számítógépes bűnözésről szóló online jelentési hálózat (ACORN) a lehető leghamarabb. A hálózathoz küldött jelentések előremutatóak a rendőrség számáravagy hírszerző ügynökségek számára a lehetséges vizsgálathoz.

Jason Adler, az Ügyfél siker menedzsere Semalt ,az online csalások típusaira összpontosít, azzal a céllal, hogy megvédje magát a támadásoktól.

Az online csalások leggyakoribb típusai az internetes banki csalások, csalások, személyazonosság-lopás,és vásárlási és aukciós csalások.

Internetes banki csalások

A potenciálisan illegális eszközök felhasználásának minősül személyes vagyonszerzésreinformációt, vagyont vagy pénzt magánintézmény vagy hacker. Az internetes banki csalások leggyakoribb típusai az öszvér-toborzás ésadathalászat. A hackerek gyakran használják a bizalmas információkat, például jelszót vagy felhasználónevet, hogy hozzáférjenek az adataihoz. Ezek az információk nyerhetnektabletjait, mobileszközeit vagy laptopjait malware és vírusok küldése révén.

Ezekben a napokban sokan használják mobiltelefonjukat és okostelefonjaikat, hogy elérjék bankjukatfiókok. A bűnözők tudják, hogy nehéz lehet hozzájuk hozzáférni az Ön információihoz. Tehát hamis e-maileket küldenek, vagy arra kérik, hogy rákattintson a konkrétralinkek, bizalmas információk feltárása. Ne válaszoljon ismeretlen e-mailekre. Az is fontos, hogy ne kattintson ismeretlen linkekreés figyelmen kívül hagyja azokat az embereket, akik folyamatosan küldik Önnek mellékleteit.

Az adathalászat ugyanakkor megkísérli olyan érzékeny információk beszerzését, mint példáulfelhasználónevét, jelszavát, PayPal azonosítóját és hitelkártya adatait, az elektronikus kommunikációban megbízható személyeknek való álcázással.

A speciális spamszűrők segítenek csökkenteni az Ön által elérni kívánt phishing e-mailek számátbeérkezett levelek. Vírusölő vagy kártevő-elhárító szoftvereket is telepíthet az adatok mentéséhez. Az AFP azt javasolja, hogy ne válaszoljonspam e-maileket és törölje azokat a lehető leghamarabb. Ha vannak csatolmányok, soha ne nyissa meg azokat a mellékleteket, amelyek tartalmazhatnaknemkívánatos programok vagy vírusok.

Vásárlási és aukciós csalás

A hackerek gyakran használják a legújabb technológiát a hamis kiskereskedelmi weboldalak létrehozásáramint a híres online kiskereskedelmi üzletek. Bonyolult elrendezést és formatervezési mintákat használnak egyre több ember vonzására. Fontos, hogy ne tegyehelyezze be személyes adatait, hitelkártya adatait vagy PayPal azonosítóját ilyen webhelyekhez. Minden online aukciós weboldal szigorú szabályokat és szabályokat tartalmaz.A csalók nem tudnak támadni ezen webhelyeken, és tudják, hogyan kell kezelni az aukciós oldalakon kívülieket. Konzultálhat aAz ausztrál verseny- és fogyasztói bizottság az online csalások kockázatának minimalizálása érdekében. Ha az eBay aukciós weboldalait használja, akkor az leszne kérdezzen semmit a hitelkártyádról vagy a PayPal-ról.

Általános tanácsadás

Ha gyanús e-maileket kaptál, a legjobb és legegyszerűbb módja a törlésminél előbb. Az is fontos, hogy ne kattintson az e-mailekhez küldött mellékletekre.

November 28, 2017
A Semalt Expert biztosítja, hogy megismerje az online csalásokat és csalásokat. Itt van miért
Reply